Darmklachten

darmklachtenEen op de vijf mensen in ons land heeft last van darmklachten. Deze darmklachten ontstaan vaak door het eten van verkeerd voedsel. Dit kan gaan over een onschuldige buikgriep tot aan het hebben van spastische darmen. Veel voorkomende problemen zijn het moeite hebben met je ontlasting of juist te waterige ontlasting (diarree).

Als je continu last hebt van je darmen dan wordt dit ook wel het prikkelbare darmsyndroom genoemd. Darmklachten ontstaan vaak doordat je leven druk, stressvol en vol spanning zit. Daarnaast kan het hebben van een slecht voedingsschema zoals te veel vet of gekruid eten en het regelmatig drinken van alcoholische dranken) of het eten van bonen, uien, koolsoorten en zetmeel rijk voedsel ook voor darmklachten zorgen.

Neem dus geen eten of drinken waarvan je weet dat je last kan krijgen van je darmen.

Voeding is in ons dagelijkse leven erg belangrijk. Zorg daarom dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt. Het eten van gezond voedsel kan de darmklachten flink doen verminderen.

Hoe kun je darmklachten voorkomen?

Zoals we hierboven al aangaven is de juiste voeding erg belangrijk om darmklachten tegen te gaan. Begin daarom met het kijken waar u gezonder kunt leven. In veel fastfood zitten ongezonde ingrediënten verwerkt waar uw darmen last van kunnen krijgen wat op de lange duur de darmklachten veroorzaakt.

Een andere manier om van uw darmklachten af te komen is het laten doen van een zogeheten Klysma of het tijdelijk gebruiken van laxeermiddelen.

Heeft u liever geen medicijnen of middelen om van uw darmklachten af te komen? Overweeg dan in plaats van 2 zware maaltijden per dag 5 lichte maaltijden te eten.