Symptomen van darmkanker

Bent u benieuwd naar de symptomen van darmkanker, bijvoorbeeld omdat u zelf vreest dat u er mee te maken heeft, of dit bij iemand anders het geval is? De kans is groot dat de ontlasting ontregeld is, maar u kunt daarnaast te maken hebben met een onverklaarbaar gewichtsverlies, of wellicht een doorlopende vermoeidheid. Het is hoe dan ook verstandig om contact op te nemen met uw huisarts, wanneer u denkt de symptomen van darmkanker te herkennen.

Ander ontlastingspatroon

Heeft u last van veranderingen in uw ontlastingspatroon? Het kan gaan om de regelmaat waarmee u naar het toilet moet, maar ook om het soort ontlasting waar u mee te maken heeft. Merkt u dat u ineens veel vaker of juist minder vaak naar het toilet moet, of hier geen regelmaat meer in zit? Dan bestaat de kans dat u de symptomen van darmkanker herkent. Bovendien kan het zijn dat u te maken heeft met een andere darmaandoening, waardoor het verstandig is om contact op te nemen met een huisarts. Kijk regelmatig goed naar uw ontlasting, om de symptomen van darmkanker in een zo vroeg mogelijk stadium te kunnen herkennen.

Onverklaarbaar gewichtsverlies

Ook indien u te maken heeft met een onverklaarbaar gewichtsverlies kan het zijn dat u te maken heeft met de symptomen van darmkanker. Heeft u bijvoorbeeld niet extra aan sport gedaan en eet u niet minder dan anders, maar merkt u wel dat u gewicht verliest? Het kan zijn dat uw lichaam de verschillende voedingsstoffen niet meer opneemt, als het gevolg van de symptomen van darmkanker. Bespreek dit met de dokter en schrijf uw gewicht in ieder geval op, om na een week na te kunnen gaan of er sprake is van een nieuw verlies.

Loze aandrang en vermoeidheid

Heeft u last van loze aandrang en komt dit de laatste tijd steeds vaker voor? De symptomen van darmkanker laten u over het algemeen een gevoel ervaren dat u de darm niet volledig kunt legen tijdens een stoelgang. Indien u te maken heeft met dit gevoel kan het verstandig zijn om uw huisarts in te lichten. Hij of zij kan u meer vertellen over het gevoel dat u zou moeten ervaren. Komt dit overeen met uw eigen situatie? Dan kan het zijn dat u last heeft van de symptomen van darmkanker en is het verstandig om spoedig actie te ondernemen.

Behandeling van darmkanker

Het voordeel van de symptomen van darmkanker is dat de ziekte zelf op een relatief goede manier te behandelen is. Het is een van de vormen van kanker die we het best kunnen behandelen, zeker als u erin slaagt om de tumor in een vroeg stadium te herkennen. Des te eerder artsen vast weten te stellen dat u te maken heeft met de symptomen van darmkanker, des te groter ook de kans is op een volledig herstel. Heeft u te maken met de genoemde klachten? Dan is het dus verstandig om zo snel mogelijk een afspraak te maken met uw huisarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *